Matky a dcery

03.04.2018

Dvě propojené duše, dvě formy bezpodmínečné lásky, přítelkyně, nepřítelkyně, rivalky, podporovatelky, učitelky i žákyně. Matky a dcery, dva fenomény, jež se ovlivňují celý život. Dvě energie, které bez respektu a míru k sobě navzájem nemohou být nikdy šťastné. Dvě vibrace lásky, jejichž pochopení se navzájem a nalezení láskyplného míru dokáží otevřít ženská srdce pro celý svět.

Ať již máte se svou maminkou vztah jakkýkoliv, faktem vždy zůstane, že je to bytost, jež vždy bude mít ve vašem srdci nezastupitelné a něžné místo. Matky určují jaký máme vztah ke svému ženství a ke všem ženám v našem životě. Také nám dávají příklad toho, jak se stavíme k polaritám mužské a ženské energie v nás ženách, ale i mužích. Je to bytost, ke které máme tak křehký a přitom tak silný vztah. Je to bezpečí, útěcha, někdy i bolest nepochopení, ale zejména něžný cit zázemí, který se tvoří od fáze početí a růstu dítěte v bříšku.

Ať již máte vztah se svou dcerou jakkýkoliv, faktem vždy zůstane, že je vaším obrazem, tím nejautentičntějším zrcadlem vašich ctností, slabostí, strachů i snů. Vaší proměnou se mění i dcera. Sebeláskou maminky se dcera učí to nejdůležitější, a to milovat samu sebe bez výhrad. Sebekritikou vás maminek se dcera učí vidět na sobě jen chyby a slabosti, jež mají být dle vašeho příkladu zkroceny. Stačí si vybrat. Na změnu není nikdy pozdě.

Dcery tak bezmezně milují svou matku, že si i v dospělosti neustále chtějí dokazovat, že ji jsou hodny. Zvláštní že? Až když my ženy začneme pracovat se sebou, zajímat se více o svou duši a záležitosti "matky - dcery" pochopíme, že ty učitelky a léčitelky našeho vztahu máme být my dcery. A tím nejlepším učením a léčením je prostá inspirace, která může být pochopena nebo ne, ale vstřebávána je vždy, ať již příjemce chce nebo ne ... :)

Matky tak bezmezně milují své dcery, že jim i v jejich dospělosti chtějí neustále dokazovat, že jsou dokonalé matky, které musí mít pro vše tu správnou radu, nemohou se mýlit a že jsou jako matky svým dcerám hodny. Zvláštní že? Až když vy matky začnete chápat a čistit své vlastní programy, zjistíte moc krásnou věc.

A jakou? Že mateřské ego je vážně zbytečné. Že můžete přiznat chybu. Že mýlit se je přirozené a že nemusíte poučovat nebo kritizovat dcery ani samy sebe proto, že jste se to kdysi tak naučily, můžete žít i v 50 tak, jak jste se celých 50 let neodvážily, protože jste přece mámy s povinnostmi. Můžete se na vše občas vykašlat, být i nespolehlivé a smát se hloupostem. A pokud to nedokážete se svými dcerami, tak vás to zákonitě naučí vnoučata. ;)

Maminky jsou andělé, které provází své dítě. Snaží se dělat to nejlepší, co ve své moci, síle a lásce můžou. Někdy je to opravdu maximum a vztah mezi matkou a dcerou je nádherný a láskyplný bez výhrad. Občas se to maximum může zdát jako minimum a vztah může být celý život komplikovaný a pošramocený. Dcery i matky pak musejí překonávat bolest, procesy odpuštění a pochopení. A to jen proto, aby obě zjistily, jak silná je láska bez výhrad a jak podstatné je poznání tohoto cenného vztahu.

Proč některé vztahy jsou harmonické a nádherné jako louka plná tulipánů a jiné musejí procházet trnitými růžemi?

Jak dcery, tak i matky si vybírají. Jejich duše přesně ví, co potřebuje pochopit. Jejich nitro si přitahuje to, na co potřebuje přijít. A až s prvními pochopeními, nalézáním moudrosti a sebe sama, to přichází. Jedna slupka za druhou, jedna bariéra boří druhou, ale jinak než s moudrým srdcem, bez her ega a s láskou v srdci to nejde. Někdy s tím začne dcera, jindy matka. Důležité je nečekat a začít ...

"Život je moc krátký na hašteřivé hry mezi matkou a dcerou. Možná máme délku jednoho života určenou, ale jak ho vyplníme a jak rychle pochopíme to, co máme, je již na nás."

Chopte se své síly a je-li třeba svým příkladem to naučte bytost, v které jste vyrostly.

Chopte se své moudrosti a je-li třeba svým příkladem to naučte bytost, která si vás vybrala jako svou maminku.

S láskou

Jana Hrušková, www.vivaenergia.cz

www.facebook.com/uzivejme.si

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky