Naše cyklické emoce

17.05.2017

Někdy se to děje zcela spontánně a bez zjevné příčiny. Na jedné straně se cítíte se svým mužem jako v ráji - je hodný, miluje vás a snaží se vás dělat šťastnou. Pak přijdou dny, kdy na něm hledáte chyby a máte pocit, že jestli mu to vše z plných plic neřeknete, tak něco ve vás vybuchne a společně s vámi exploduje i celý dům. Vzápětí je vám to líto a cítíte, že jste možná byla moc tvrdá. Ale už je pozdě, slova byla vyřknuta a vy jste na něj házely něco, co s ním ve skutečnosti ani nesouviselo.

A napojením se na sebe, na své tělo, víte, že tam za tím, co mu vyčítáte, je úplně něco jiného. Že to, čím vás právě dnes tak irituje, je jen mostem k objevení něčeho, co zatím nemá jméno ani tvář. Jak těžko uchopitelné, že? Není divu, že právě tyto stavy míváme v době premenstruační a počáteční menstruační. Za celý měsíc se v nás nahromadilo mnoho věcí, emocí a prožitků. A kdy jindy by je měla žena zpracovávat než ve fázi premenstruační a počáteční menstruační? Když právě tyto dvě fáze jsou o indentifikaci problému, zahloubání se, zpracovávání a pouštění starého nefunkčního.


Jsou měsíce, kdy to tak hezky plyne a my se cítíme opravdu hezky žensky. Avšak jsou i měsíce, kdy je naše ženskost zabalena do splašených hormonů, temparamentního jednání a výlevu emocí. Potřebujeme víc být se sebou, pouštět si zamilované filmy, které nám způsobí uvolnění emocí skrze slzy, dojetí i nevědomého zpracování si hlubokých záležitostí v nás.

Jindy si potřebujeme s partnerem, rodinou a zejména samy se sebou vyjasnit mnoho věcí. Dost často takzvaně myslíme nahlas a je dobré upozornit samu sebe a ostatní, koho se tyto rozmluvy týkají, aby četly mezi řádky a nebraly si vše osobně. Ani vy sama v tuto fázi nevíte, co je za slovy "vadí mi ...", "potřebuji změnit ...", "nechci tě teď u sebe, nevoníš mi, odejdi prosím",... Vždy je tam zajisté určitá transformace, uvolnění něčeho, změna, jen samy v onen moment netušíme, co přesně, ale naše ženská duše už to ví a pracuje za nás. To jen naše lidské analytické vědomí to chce hned uchopit, vyřešit, vyříkat si s někým, přijít tomu na kloub. Ale vše má svůj čas. Nejdříve zpracovává tělo, potom začíná chápat srdce a až na závěr nám přijde poznání přímo do naší mysli. Chceme-li to naopak, je to vždy nejen zbytečné, ale zejména kontraproduktivní a ještě stresující. Jsme naučené nejdřív vše pochopit, potom procítit a nakonec dovolit tělu, aby si to zpracovalo po svém. Jistě, už samy vidíte, jak pošetilé to je. A menstruace nás mimo jiné i k tomuto učí. V našem emocionálním těle se děje něco (cosi), čemu z tohoto hlediska vůbec nerozumíme a ani nemusíme. Jen si to dovolme. Pak se něco děje v srdíčku - jsme otevřenější, citlivější a dojatější. I to je v pořádku. A až na závěr přichází pochopení, poznání a přiliv nápadů i vizí. A to je třešnička na dortu. Dodržíme-li tento postup, užijeme-li si ho, je menstruační fáze s dny předtím i potom velkou radostí a dokonce i extatickým prožitkem. S dovolením si odpočinku a krásného nicnedělání (alespoň na den) to jde o něco lépe...:)

Ve fázích, kdy jsme podrážděnější, citlivější a něco jako bezpodmínečná láska nám zase tolik nejde, jsme v archetypu čarodějky a vědmy. Toto období ženy (obzvláště menstruační - archetyp vědmy) je velký dar, kdy jsme velice hluboce napojeny na intuici, moudrost a jsme velice senzitivní. Vnímáme každý pach, hluk, projev emocí a potřebu čištění či pouštění starých záležitostí. Je důležité o tom vědět a respektovat to. Uctívat samu sebe v tuto fázi silněji než v kteroukoliv jinou. Je to posvátná doba, kdy se otevíráme sobě, zemské energii a napojujeme se na skryté podvědomé mechanismy v nás. Odtud pramení vaše moudrost, pravda a pudové instikty. Myšlenky, pocity, vjemy, jež nám dělají dobře nebo nás naopak otravují, je dobré si zapisovat, nechat je svým tělem proplout a vnímat je jako symbol informace, kterou si vaše tělo a mysl potřebuje zpracovat.

Meditujte, čtěte, buďte samy, prociťte v sobě onu vědmu, jež třeba není nejdynamičtější a nejmilejší bytostí na světě. Ale na druhou stranu má velkou sílu, moc a její vrozené instikty pracují na plné obrátky. Probouzení oné ženské moci během menstruace se otevíráme čím dál více silné ženské složce a vyvažujeme si mužskou a ženskou energii do harmonie. A to je velice důležité. Ponořte se v této fázi do své vnitřní vědmy, doslova se vykoupejte ve své ženskosti, obklopte se červenou barvou a naciťte se na svou moc, která ve vás energeticky roste již po generace. Je to velký dar. Přijměte opět svou krásnou divokou sílu a tvořivost, jež právě během menstruace může být objevena.


A jak ji objevit?

Velice jednoduše. Vaším napojením na sebe, pročištěním starého nefunkčního, co se nás mnohdy drží a vysává nás.

Jistě znáte film "Jíst, meditova, milovat" a rozpomeňte si na scénu v Indii, kdy Liz její přítel radí, "Vyčisti si ten prostor, kde máš bývalého manžela, bolesti a pocity viny. Až to uděláš, vesmír tam vtrhne a zaplní ho takovým množstvím lásky, že se nebudeš stačit divit, co to udělá." Tak asi takto bych to popsala - po pročištění a uvolnění zbytečných starých myšlenek, záležitostí, lidí a pocitů, jež potřebujete ze sebe dostat, uděláte prostor lásce a s ní spojené tvořivosti, ženské síle a moci, a to v tom nejpozitivnějším slova smyslu. I proto jsme my ženy dostaly dar jménem "menstruace".

Dar spojení, odevzdání, odhalení, moudrosti a bezbřehé síly a lásky. ♥


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky