Královská péče

07.10.2017


Pečuj o sebe moje milá, tak jako bys byla sama Afrodita a Kleopatra v jedné. Nemysli si, že jsi obyčejná a něco si nezasloužíš, jen proto, že ses třeba nechovala tak, jak bys měla. Udělala jsi několik malých či velký chyb? Máš pocit viny, studu nebo méněcennosti?

Řeknu ti jedno malé tajemství, které si výjimečně nemusíš nechávat pro sebe. Ať uděláš cokoliv a cítila jsi to v té chvíli jako správné nebo, že jsi prostě jinak nemohla, tak to tak být mělo. Možná se teď za něco stydíš a nebo jsi to nechtěla udělat, ale na tom už nezáleží. V tu chvíli jsi to udělat měla a tvoje cesta ti ukazuje, jak jít dál.

I královny dělají chyby. I královny mají slabosti a závislosti. Ale i královny jsou zranitelné a silné. A jejich síla tkví zejména v jejich neochvějnou realizaci potřeby péče o sebe. Přijímají vše, co udělaly nebo neudělaly a hýčkají se jako by byly božské. A tato péče a přímo královská sebeláska postupně způsobuje to, že jsou stále lepšími a lepšími osobami, ale ne sebe-příkazami, ale absolutní sebeláskou a sebehýčkáním.

Jestliže se totiž milujeme a to absolutně se vším, systém našeho těla nám posléze nedovoluje udělat něco, co by nám ubližovalo. Se sebeláskou přichází sebeúcta a trpělivost, a to je silnější než slabosti a závislosti.

Jak o sebe pečuješ ty?

Pravděpodobně, když uděláme všechny povinnosti, uvaříme, uklidníme, vypereme, obvoláme, zařídíme, vyřídíme, tak na konci toho dne vydechneme. Měly bychom ale dýchat celý den a to zhluboka a naplno. V každé této povinnosti si zasloužíme vnímat sebe, své tělo a své srdce, které nám říká - chci to dělat, baví mě, jak to dělám a nebo mám teď své srdce absolutně zavřené, abych vlastně necítila tu monotónnost?

Prociťujte samu sebe při jakékoliv činnosti - i vaření je zábava, i uklízení může být rituál, i když zařizuju a obvolávám úřady, i to může být způsob objevování svých vyjadřovacích a silných schopností ... prociťuj své schopnosti a pocity při všem, co děláš. To dělá královna. To můžeš i ty, stačí se rozhodnout.

A pak přichází ta třešnička na dortu. Ty a tvoje osobní rituály. Máš nějaké? Že ne, tak s tím něco udělej, pro sebe, pro svou Kleopatru uvnitř tebe samotné.

S radostí tě nechám nahlédnout do mých osobních a vědomých rituálůčkání.

  • koupel s mořskou solí, levandulové lísty pohupující se na hladině vody, v ruce držíš skleničku vína, vnímáš své tělo, dotyky vody na tvém božské těle a pozoruješ, jak se voda třpytí odrazem svíčky, jež je v té chvíli všude po koupelně

  • zabalíš se do deky, vezmeš si knížku, která tě ten den přiláká a úplně se ponoříš do svého světa, kde jsi jen ty a tvá fantazie

  • ráno vstaneš o něco dřív a místo spěchu si pustíš krásnou hudbu, zavřeš ještě na chvilku oči a jen se vlníš v bocích, vnímáš své nádherné tělo a pocity, jak je nádherné, když jseš sama sebou a jak tyto prožitky otevírají srdce

  • po dlouhém pracovním dnu si uděš kávu, vezmeš si kvalitní čokoládu, napiješ se, zavřeš oči a necháš v ústech rozplývat čokoládu, vnímáš ten zázrak chutí a jak moc dobře ti to dělá a zejména to, že si to opravdu zasloužíš

  • každý večer po sprše se pohýčš osvěžujícím tělovým olejem nebo krémem a vnímáš každé místo, kde ho roztíráš - jak reaguje tělo, jaké máš pocity a zejména to, jak jsi krásná, už jen proto, že o sebe takhle pečuješ

  • a co chvilky s rodinou a ostatními - v těchto chvílích jsi královna - tvůj úsměv, tvé oči a tvé otevřené srdce vtahuje všechny, kterým to dovolíš a oni ti nemohou dát nic méně než je samotné a to v jejich absolutní celistvosti; v tuto chvíli jsi pro ně královna, absolutně božská, a to proto, že jsi taková sama pro sebe, neboj se to šířit dál, ostatní jen obohatíš :-)

Tak a co teď, zatoužilo tvé královské srdce po nějaké osobní povinnosti a rituálu?

Pevně věřím, že ano. A touha je něco za čím jdeme. Tak běžte a nechte se omámit svou vlastní krásou, jež se probouzí v otevřeném srdci, proudí uvnitř nás a je jí tolik, že proudí ven takovou vzdáleností a rychlostí, jež je slovy nepopsatelné.

S láskou,

Jana Hrušková

        www.vivaenergia.cz

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky